Geplaatst op

Wij introduceren de Genus Mobiele Alarmknop

Met Genus in huis en de draagbare Genus Mobiele Alarmknop is zorg op afstand juist heel erg dichtbij.

Hoe werkt het? Echt eenvoudig:
– De cliënt kan de Genus Mobiele Alarmknop overal mee naartoe nemen.
– In geval van nood is een eenvoudige druk op de Genus Mobiele Alarmknop alles wat nodig is om hulp te krijgen.
– De alarm melding (4G-gegevens en sms) met GPS-coördinaten wordt naar de Genus contactpersonen gestuurd.
– De contactpersoon kan rechtstreeks naar de Genus Mobiele Alarmknop bellen.

Geplaatst op

Verhalen uit de praktijk van een mantelzorger


Jeroen is mantelzorger van zijn broer Koos. Koos is voor een deel verlamd en hij kan moeilijk praten. Door een hersenletsel leidt hij aan afasie. Jeroen is door de TZA in aanraking gekomen met Genus en is het gaan uitproberen. Jeroen en Koos zijn laaiend enthousiast. Genus is niet meer weg te denken uit hun leven en ze zijn ervan overtuigd dat iedereen Genus nodig heeft

Jeroen: ‘Genus houdt de temperatuur, gas en luchtvochtigheid in de gaten. Als mijn broer iets vergeet uit te zetten zoals het gasfornuis of het licht of als er een lekkage is. Dan krijg ik meteen een melding. Wel zo veilig.’

Contact met mijn broer via Genus is doodsimpel, alle apparatuur in huis zoals de huistelefoon, zijn mobiel en iPad konden allemaal weg en vervangen worden door een apparaat met een knop. Door Genus is er rust in onze communicatie en veel minder ruis. Ik kan in de gaten houden of hij goed slaapt en op zijn vaste tijd opstaat via de leefstijlmonitoring.

Ik krijg een alarmsignaal als er geen beweging is. Ook kan ik regelmatig leuke foto’s naar hem sturen en kunnen we ook lekker samen lachen om sommige foto’s. Hij heeft zijn humor echt nog niet verloren. We hebben een hele sterke band en die wordt door Genus alleen maar verder versterkt.’

Ook enthousiast geworden of wil je meer informatie? Bel of mail ons.

Geplaatst op

DAG VAN DE MANTELZORGER

Op deze bijzondere Dag van de Mantelzorger willen wij als bedrijf onze waardering uitspreken voor alle mantelzorgers die dag in, dag uit onvoorwaardelijke zorg en liefde bieden aan hun dierbaren. Jullie inzet en toewijding vormen het hart van vele families en gemeenschappen.

Als bedrijf zijn we hier vandaag niet alleen om onze producten en diensten te presenteren, maar ook om onze steun te betuigen aan mantelzorgers. Mantelzorg is vaak een uitdagende taak die veel tijd en energie vergt. Daarom willen we niet alleen erkennen wat jullie doen, maar ook proactief bijdragen aan het vergemakkelijken van jullie taken.

Dank aan alle mantelzorgers voor jullie onmisbare rol in onze samenleving. Laten we samen streven naar een wereld waarin zorg en waardering voor elkaar centraal staan.

Geplaatst op

Week van Eenzaamheid

In deze Week van Eenzaamheid staan we als Genus stil bij het belang van aandacht voor de mensen om ons heen. Als Genus voelen wij de verantwoordelijkheid om deze eenzaamheid te herkennen en aan te pakken. Vaak zijn het de kleine gebaren, zoals een vriendelijk woord, een glimlach, luisteren of een gesprek voeren die een wereld van verschil kunnen maken.

Vorige week spraken we met mw. Arendsen zij voelt zich veel meer betrokken bij de familie sinds Genus in haar woonkamer staat. Tussendoor vertelde ze dat met de automatische alarmering van de sensoren een medisch ongeval is voorkomen.

Wist u dat:

– Genus zeer gebruiksvriendelijk is voor zowel de gebruiker als zorgmedewerker

– Gebruikers met beginnende dementie prima uit de voeten kunnen met Genus

– Langer zelfstandig thuis wonen mogelijk is.

– Met Genus eenzaamheid wordt teruggedrongen

– Er slimme sensoren verwerkt zijn in het Genus frame

Geplaatst op

Evenement Enovation Day 2023

Kom langs! Wij zijn aanwezig op maandag 25 september bij het evenement Enovation Day 2023. We kijken ernaar uit om ons dashboard te demonstreren en meer te vertellen over de laatste ontwikkelingen op het gebied van begeleiding op afstand. In combinatie met de Genus Care-app en dashboard is Genus Care een hulpmiddel dat verbindt, monitort en alarmeert.

Het biedt ondersteuning bij de dag-structuur, mogelijkheden tot beeldbellen en geeft uitgebreide informatie via een set aan ingebouwde sensoren. Deze sensoren geven de zorgverlener informatie over de omstandigheden in de woning, zoals licht, beweging, temperatuur en luchtkwaliteit. Bij afwijkingen van het normale patroon geeft Genus Care een waarschuwing.

Wilt u graag meer weten dan kunt u altijd contact opnemen via onze website of komt u gezellig langs bij Enovation Day!

Geplaatst op

Donderdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag

Dit jaar is het thema ‘Samen op pad’ en op deze dag wordt er extra aandacht gevraagd voor dementie. Het aantal mensen met dementie is door de vergrijzing bijna verzesvoudigd. Het aantal zal in de toekomst nog explosief stijgen naar meer dan een half miljoen in 2040.

Reden genoeg om hierbij stil te staan en Genus draagt graag haar steentje bij. In de link in onze insta bio kunt u lezen wat Alzheimer Nederland over Genus heeft geschreven en wat Genus kan betekenen in het leven van mensen met dementie.Wist u dat Genus prima te gebruiken is door mensen met dementie?

Bij de ontwikkeling van Genus hebben wij gebruiksvriendelijkheid voorop gezet zodat het voor iedereen toegankelijk is.Voor meer informatie over de Wereld Alzheimer dag verwijzen wij u naar de website van Alzheimer Nederland, https://buff.ly/2ODn59A

Wist u dat:
💚 Genus geschikt is voor ouderen met verminderende cognitieve en/of motorische vaardigheden
💚 Ook mensen met (beginnende) dementie prima uit de voeten kunnen met Genus
💚 Genus makkelijk in gebruik is en de bijbehorende app zeer gebruiksvriendelijk is
💚 Eenzaamheid wordt teruggedrongen en langer zelfstandig thuis wonen mogelijk is
💚 De sensoren geen camera bevatten waardoor er geen beelden worden gemaakt of geluid wordt opgenomen, de privacy van de gebruikers gewaarborgd is.

Geplaatst op

Een te hoog temperatuur in huis?

“Wat fijn in Genus zitten slimme sensoren waardoor we de temperatuur in huis kunnen zien.”

“Als we zien dat de temperatuur hoog is in de woning van cliënten dan sturen we via de Genus Portal naar een paar cliënten tegelijk een berichtje om bijvoorbeeld een extra glas water te nemen. Het is heel fijn dat we via Genus meerdere cliënten tegelijk kunnen bereiken zeker nu het zo warm is.”

Geplaatst op

De Slimme Oplossing voor Automatische Medicijnherinneringen

Bij Genus begrijpen we de waarde van efficiënte zorg op afstand. Thuisorganisaties vertrouwen op Genus om hun cliënten de best mogelijke zorg te bieden, zelfs als ze niet fysiek aanwezig zijn.


Met Genus kunnen thuisorganisaties moeiteloos automatische berichten naar het Genus Frame van hun cliënten sturen, waaronder belangrijke medicijnherinneringen. Dit heeft al geleid tot aanzienlijke verbeteringen in de zorg voor talloze cliënten. Het Genus Frame fungeert als een betrouwbare metgezel, waardoor de noodzaak voor frequente huisbezoeken aanzienlijk wordt verminderd.

Waarom Genus voor uw thuisorganisatie?

  • Efficiëntie: Genus automatiseert herinneringen en meldingen waardoor uw personeel kostbare tijd bespaart.
  • Cliëntgericht: Het Genus Frame is eenvoudig te gebruiken en zorgt ervoor dat cliënten de zorg en aandacht krijgen die ze verdienen.
  • Kwaliteit: Door ervoor te zorgen dat medicijnen op tijd worden ingenomen, draagt Genus bij aan de algehele gezondheid en welzijn van uw cliënten.


Genus maakt de toekomst van zorg op afstand mogelijk en helpt thuisorganisaties om efficiënter te werken en de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe Genus uw organisatie kan ondersteunen in het leveren van hoogwaardige zorg op afstand.

Geplaatst op

Mantelzorgers gezocht voor proefproject zorgtechnologie

Ontdek Genus Care: slimme zorg op afstand voor thuiszorgorganisaties en mantelzorgers.Ons project, in samenwerking met Gemeent AaltenFigulus Welzijn Aalten-Dinxperlo, Warkhouse en TZA Achterhoek, brengt innovatieve technologie naar de zorg.

Voor dit project zoeken we 10 deelnemers uit Aalten (mantelzorgers) voor kosteloze deelname van september 2023 tot januari 2024. Doe mee en leer meer tijdens onze informatiebijeenkomst op 6 september, 19:00-20:30 uur in de Raadzaal van gemeente Aalten (Markt 7).

Kent u een mantelzorger of bent u een mantelzorger meld je dan nu aan vóór 4 september!