Genus voor Particulieren

Maak ook contact met Genus

ALTIJD AANDACHT, CONTACT EN OVERZICHT

Langer veilig thuis wonen? Beter en vaker contact met de buitenwereld? De eenzaamheid te lijf? Met Genus kan dat. Genus is voor thuiswonende ouderen (eventueel met partner) die tekenen van kwetsbaarheid tonen en die meer contact met hun familie en vrienden zouden willen hebben. Om een oogje in het zeil te houden, of gewoon om even mee te babbelen.

Genus is speciaal ontwikkeld voor ouderen die niet handig zijn met een gewone tablet of mobiele telefoon. Veel van het familiecontact vindt vandaag de dag nu eenmaal digitaal plaats. Als cliënten niet (meer) handig zijn met een smartphone of tablet kan het zijn dat zij dingen missen terwijl de contactwens vaak wel groot is. Genus is veiliger en veel simpeler dan reeds bestaande tablets. Via een app op de smartphone kunnen familieleden heel makkelijk contact opnemen met het Genus systeem dat bij vader en/of moeder thuis staat opgesteld. Ook kunnen eenvoudig foto’s worden gedeeld.

Genus is ideaal voor kinderen die op afstand wonen of door andere omstandigheden (werk & gezin) niet dagelijks bij (een van de) ouders over de vloer (kunnen) komen. Naast het praktische gebruik biedt Genus een heel groot voordeel, namelijk aandacht. De toegankelijkheid van Genus maakt contact maken zo eenvoudig, dat vaker en beter contact mogelijk is. Wel zo prettig en veilig, dat ouders zich hierdoor gesteund voelen, Genus gaat de eenzaamheid letterlijk te lijf. Geen gedoe met mobiele telefoon of tablet, maar een simpele druk op de knop en contact is meteen gelegd. 

Genus verbetert de kwaliteit van leven, ouderen voelen zich gehoord, ze voelen zich veilig zonder het gevoel te hebben dat ze continu in de gaten worden gehouden. Genus is een metgezel die als steun en toeverlaat altijd aan staat.

Thuisplaatsing

Wanneer een cliënt door een zorgverlener wordt aangemeld, neemt het Ticoteam contact op met de cliënt en hun mantelzorger. Beiden worden uitgelegd hoe het systeem werkt. Wanneer beiden het systeem willen gebruiken, wordt direct Genus geïnstalleerd. Het enige dat hiervoor nodig is, is wifi en een stopcontact. Het Ticoteam traint de cliënt en zijn familie in het handig worden met het beeldbellen en met berichten ontvangen.

Op het moment dat iedereen het beeldbellen onder de knie heeft wordt bekeken welke vorm van zorg nodig is:

  • Nacontrole via een beeldbelconsult
  • Automatische herinneringen sturen voor bijvoorbeeld medicijninname
  • Sociale controle
  • Medicatie controle via beeldbellen door de wijkzorg
  • Meekijken van de wondverpleegkundige om te bepalen of een fysiek consult wenselijk is

Ben je enthousiast geworden van de mogelijkheden die Genus kan bieden? Of wil je een demonstratie? Misschien heb je nog vragen? Bel of mail Tico Care en we helpen je snel verder.

Genus is te bestellen op www.genuscare.nl.

genus-care-logo